top of page
Et portaré a l'infern
2011

​[Sèrie de 23 collages]

Va ser llegint Mirall trencat de  Mercè Rodoreda com vaig saber que a una de les butxaques de l'americana se'n diu l'infern. És la butxaca que va cosida al folre interior esquerre, a l'alçada del pit, al costat del cor.

No he trobat el perquè d'aquest nom. Ni preguntant a un prestigiós sastre de la ciutat, l'últim sastre de vestits a mida que fins fa poc quedava en actiu a tota la comarca. Ell sabia que s'anomenava així antigament, però no el perquè. Em va explicar com treure el patró, em va prestar un llibre de costura i també em va parlar d'una altra butxaca propera a l'infern que jo desconeixia: la mistera, al mateix folre interior esquerre, però a la part inferior. Serveix per desar-hi la capsa de mistos o l'encenedor; el sastre només la cus si el client és fumador i li ho demana.

L'infern... una butxaca amagada entre els teixits, la més oculta i fosca, la tenebra de les butxaques. La recambra íntima del cor a on desar-hi el record d'aquella amant que et va portar a l'infern. A la mistera s'hi encèn el foc d'una passió difícil d'oblidar.

 
 

bottom of page